Aina Ei Kannata Odottaa Huoltokirjan Ilmoittamaan Huoltoajankohtaan

rengashotelliin

Kun ostat uuden auton, auton mukana tulee kaksi käsikirjaa. Mukana tulee käyttäjän käsikirja, jossa on kaikki tärkeimmät tiedot autostasi. Tämä on tärkeä asiakirja, koska se kertoo auton maksimikuormituksesta, rengaspaineista ja renkaiden koosta. Siinä ilmoitetaan myös, mitä öljyjä ja polttoainetta autossa tulee käyttää.

Sen lisäksi saat huoltokirjan. Huoltokirjassa on kerrottu, milloin autoa on huollettava ja mitä kohteita milloinkin on tarkistettava ja vaihdettava. Tämä opas on äärimmäisen tärkeä ja sitä on noudatettava. Takuu ei välttämättä ole voimassa, jos et ole noudattanut huoltokirjan ohjeita. Myös auton jälleenmyyntiarvo voi pienentyä, jos et ole noudattanut huoltokirjaa. Autostasi huolehtivan huoltoliikkeen tulisi olla valtuutettu huoltoliike. Määräaikaishuollot määräytyvät ajettavien kilometrien perusteella eivätkä ole ajasta riippuvaisia. Sinun tulisi pyrkiä aina noudattamaan huoltokirjan ohjeita ja välttää poikkeamasta liian paljon huoltokirjassa ilmoitetuista kilometrirajoista.

Huoltokirjassa mainittujen aikavälien lisäksi saatat joutua viemään autosi huoltoon määräaikaishuoltojen välillä. Tämä johtuu siitä, että kaikkia autoja ei käytetä samalla tavalla: olemme kaikki erilaisia kuljettajia ja käytämme autoa eri tavoin. Jos käytät autoa hyvin usein, mutta ajat vain lyhyitä matkoja, huoltovälit saattavat olla ajallisesti hyvin kaukana toisistaan ja tiettyjen osien kuluminen voi olla hyvin runsasta. Saatat silti tarvita öljynvaihdon tai jarrunesteen vaihdon. Hyvä palvelu on auton kuntotarkastus, jossa arvioidaan autosi keskeiset toiminnot ja tarkistetaan kaikki nesteet.

Myös renkaat saattavat tarvita huoltoa. Saatat joutua tasapainottamaan renkaat tai tarkistamaan niiden rengaskulmat. Tämä ilmenee usein renkaiden kulutuspinnan epätasaisesta kulumisesta. Asianmukaisesti huolletut renkaat parantavat auton turvallisuutta. Toinen keskeinen asia on varmistaa, että iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa. Kuluneet iskunvaimentimet heikentävät turvallisuutta sekä vähentävät ajomukavuuttasi, koska tunnet tien epätasaisuudet paremmin.Lisää tietoja autohuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa vianor.fi

https://youtu.be/g5LfEm4lLMk