Varaa Renkaiden Vaihto Heti

korjaamolle

Kesä on lähestymässä, ja saattaa olla syytä jo varata aika renkaiden vaihtoon. Jos sinulla on nastarenkaat, renkaiden vaihdon aikaikkuna pienenee kahteen viikkoon, joten mitä aikaisemmin varaat, sitä varmemmin saat haluamasi ajan. Nämä kaksi viikkoa määrittyvät siitä päivämäärästä, jolloin sinulla on vielä oltava talvirenkaat, ja siitä päivämäärästä, jolloin nastarenkaita ei enää saa käyttää.

Tämä lyhyt ajanjakso saa renkaiden vaihtoja tekevät liikkeet hyvin kiireisiksi, joten joudut luultavasti odottamaan, kun menet vaihtamaan renkaita. Paras vaihtoehto on tietenkin olla liikkeellä hyvissä ajoin ja varata rengashuolto, jolloin renkaanvaihto voidaan tehdä silloin kun sinulla on aikaa. Voi olla varsin stressaavaa yrittää hoitaa renkaanvaihto aamulla töihin mennessä ilman ajanvarausta, koska liikkeellä on paljon samaan pyrkiviä ihmisiä.

Usein ihmiset, joilla ei ole nastarenkaita ja jotka eivät ole niin riippuvaisia ​​kahden viikon aikaikkunasta, odottavat, että nastarenkaiden käyttäjät ovat vaihtaneet renkaat, tai varaavat ajan, jolloin heidän ei tarvitse odottaa kaikkien nastarengaskuljettajien kanssa. Muussa tapauksessa nastattomia talvirenkaita käyttävät vaihtavat renkaat yleensä hieman myöhemmin, koska heillä ei ole niin kiire asian suhteen. He voivat suunnitella ja varata ajan pidemmän aikaikkunan sisällä, mutta suosittelen silti varaamaan ajan.

Talvirenkailla ei kannata enää ajaa, kun talvi on päättynyt. Jos autossasi on nastarenkaat, niiden käyttö kesällä on laissa kielletty, ja saat sakot, jos poliisi pysäyttää sinut. Jos käytät nastattomia talvirenkaita, et riko lakeja, mutta et myöskään saa autostasi irti sen parasta suorituskykyä. Renkaasi myös kuluvat odotettua nopeammin. Talvirenkaat muuttuvat erittäin pehmeiksi, kun siirrytään miinusasteista lämpöasteisiin. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaat on suunniteltu olemaan pehmeitä lämpötilan ollessa alle nollan, jopa erittäin alhaisissa talvilämpötiloissa. Jos niillä ajetaan keväällä yli 15°C:n lämpötiloissa, ne ovat liian pehmeät ja kuluvat nopeasti.

Lisätietoja rengashuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa www.vianor.fi

https://youtu.be/oVbIqdevREU