Paras tapa ajaa ylös mäkeä jäisissä olosuhteissa

renkaita

On olemassa erilaisia teorioita parhaasta tavasta kiivetä mäkiä, kun tiet ovat jäisiä. Omalla ajotiellä paras tapa on varmistaa, että mäki on hiekoitettu kunnolla, jotta sitä on helppo ajaa ylös.

Jos kyseessä ei ole oma ajotie, tärkeää on aina yrittää ylläpitää nopeutta koko mäen ajan. Jos pysähdyt ja yrität aloittaa uudestaan ajamisen jyrkässä kohdassa, on paljon vaikeampaa saada pitoa, joka tarvitaan saamaan auto eteenpäin. Se on jopa vaikeampaa kuin jos auto olisi pysähdyksissä tasaisella pinnalla. Tämän takia on parempi yrittää olla pysähtymättä säätämällä nopeutta ja yrittämällä ajoittaa punaiset valot päästäksesi vihreään valoon.

Ylämäkeen lähtiessä käytä käsijarrua ja yritä hyvin hitaasti saada vähän pitoa, kun vapauttaessasi käsijarrun hitaasti. Haluat välttää renkaita pyörimästä jäällä. Suurempi vaihde saattaa myös auttaa. Kaikista paras ratkaisu on asetaa asianmukaiset nastarenkaat.

Lisätietoja talvirenkaista osoitteesta: https://vianor.fi/