Vaaroihin Varautuminen

talvirengas

Se, että varautuu pahinpaan on usein viisas ajattelutapa. Tekemällä määrätyt toimet katastrofin välttämiseksi voi usein säästää huomattavia summia rahaa tai välttää loukkaantumisen liikenteessä. Kun talvi lähestyy on useita toimenpiteitä joita vastuullinen autoilija hoitaa etukäteen. Yksi varotoimenpide on lastata autoon tarvikkeita onnettomuuden varalle. Nämä tarvikkeet on hyvä olla esim. auton takakontissa jos autollesi käy jotain talviolosuhteissa.

Kaikista tärkein asia autossasi talvella on tietysti talvirenkaat. Ilman talvirengas et tule pääsemään pitkälle muutenkaan. Auto jossa ei ole talvirenkaita luisuu talvisilla teillä täysin holtittomasti vaarantaen liikenteen. Ei siis kannata edes yrittää ajaa kesärenkailla talvella. Vaikka sinulla olisi maasturi off-road rengas niin autosi ei suoriudu hyvin talviolosuhteissa niillä.

Sinun tulee pitää huoli siitä, että talvirenkaat ovat asennettuna autossasi ennen, kuin talviolosuhteet saapuvat. Lisäksi sinun kannattaa pitää tiettyjä tarvikkeita autossasi jotka ovat tarpeellisia poikkeustilanteen sattuessa. Näitä ovat mm. jääraaputin ja lumiharja jotka usein mahdollista liikkeelle lähdön. Myöskin säkki hiekkaa ja lapio ovat hyödyllisiä säilyttää takakontissa. Talvivaatteet ja täkki on myöskin hyvä olla, mikäli joudut hylkäämään autosi tai joudut odottamaan apua autossasi talvella.

Lisäinfoa talveen valmistautumisesta sivustolla: vianor.fi