Urasyvyyden Merkitys

Lisäinfoa

Renkaiden urasyvyydellä on suuri merkitys. Kun urasyvyys vähenee alle 4mm:iin renkaan suorituskyky alkaa heiketä. Pito tiehen ja ajoneuvon hallinta alkavat heikentyä. Myös jarrutusmatka pitenee. Urien syvyys vaikuttaa myöskin siihen kuinka paljon vettä renkaat hylkivät tien pinnasta. Jos urat ovat kuluneet merkittävästi niin vesiliidon riski kasvaa huomattavasti.

On suositeltavaa tarkistaa renkaiden urasyvyys säännöllisesti. Tämä on tärkeää siksi, että voit hyvin ajoittaa sen milloin on syytä vaihdattaa renkaat. On aina tärkeää vaihtaa kaikki neljä rengasta samaan aikaan jotta niissä kaikissa olisi sama urasyvyys. Jos renkaissasi on eri urasyvyydet niin se voi aiheuttaa auton liukumista.

Paras tapa tarkistaa renkaiden urasyvyys on käyttää kolikkoa renkaan uraan ja mitata kolikosta kuinka syvälle se meni. Kun syvyys alkaa lähetä 4 mm:iä niin sinun kannattaa alkaa suunnitella uusien renkaiden ostoa. Hyvällä säkällä näin voi käydä juuri, kun kesärenkaat pitäisi vaihtaa talvirenkaisiin tai päinvastoin.

Lisäinfoa urasyvyydestä sivulla: Vianor