Miksi Renkaat Tulisi Vaihtaa Talven Tullen

Talvirenkaat

Pääsyy renkaiden vaihtamiseen on ajoturvallisuus. Sen lisäksi se on myös säädetty laissa pakolliseksi. Tällaiset lait ja säädökset kuuluvat samaan kategoriaan, kuin turvavyön ja moottoripyöräkypärän käytön pakollisuus. Yleensä, kun on havaittavissa näin selkeä turvallisuusetu siitä myös säädetään laki.Pohjoismaissa ankarista talvista johtuen on laissa säädetty renkaiden vaihto pakolliseksi.

Renkaat joita ei ole suunniteltu talvikäyttöön sisältävät kumimateriaalia joka kovettuu, kun lämpötila tippuu pakkasen puolelle. Niiden kierteitä ei myöskään ole suunniteltu muille kuin kuivalle tai märälle asfaltille. Talvirenkaat on virallisesti ja testattu ja hyväksytty talvikäyttöön. Niissä on aina symbooli joka osoittaa, että ne on testattu talviolosuhteissa. Jos renkaissa ei ole tätä symboolia (lumihiutale ja kolmehuippuinen vuori) niin sillä ei saa ajaa talvella. Jos autossasi ei ole talviolosuhteissa talvirenkaita aiheutat vaaraa paitsi itsellesi, että muille liikenteessä liikkuville.

Lukeaksesi lisää tietoa talvirenkaista käy sivulla: vianor.fi