Koska Vaihtaa Moottoriöljyt?

auton huollot,

Öljyn vaihtaminen on yksi niistä asioista, joita tehdään auton ´ normaalihuollossa.  Jos et tuo auton huollot, silloin kun se on ilmaistu omistajan käsikirjassa, niin sinun tulee tehdä se jokaisen 10 000 km tai 20 000 km välein, riippuen mitä öljyä käytät. Moottoreissa on paljon liikkuvia osia, jotka liikkuvat toisiaan vasten aiheuttaen kitkaa tuottaen lämpöä. Öljy voitelee osia, jotka liikkuvat toisiaan vastaan ja voi myös imeä lämpöä. Näin ne liukuvat toisiaan vasten pehmeästi luomatta liikaa lämpöä.

 Lopulta öljy hajoaa, saastuu ja kuluu, ja tällöin öljy ei ole yhtä tehokas voitelemaan moottorin liikkuvia osia. Ajan myötä epäpuhtaudet öljyssä alkavat ruostuttaa moottoria, aiheuttaen se lopulta metalliosien murtumisen.

Moottorin optimaalinen suorituskyky varten, käytö suositeltua moottoriöljyn viskositeettia.  On laaja valikoima erilaisia öljyjä joista valita, niin älä vain poimi moottoriöljyä ja käyttää sitä autossa. Selvitä, mitä suositellaan autollesi ja jos tietoja ei ole saatavilla käyttöoppaasta, käy valtuutettussa huoltoliikessa ja pyydä heitä kysymään auton huolto valmistajalta.

Jos haluat vaihtaa öljyt itse, tarvitset taitoja ja työkaluja tehdäksesi työtä ja tarvitset uutta öljyä tankata moottoriin.  Varmasti on helpompi vain käydä korjaamolla ja antaa heidän vaihtaa se sinulle. Ammattilainen varmistaa, että se tehdään oikein ja oikeaa öljyä käytetään.  Et halua auton moottorin hajoavan, koska olet tehnyt jotain väärin. Se voi olla erittäin kallis virhe tehdä.

Jos tuot auton korjaamolle öljynvaihtoin, sinun pitäisi tietää, se ei ole vaikea prosessi ja huoltoasema tekee sen 30 minuutissa. Kun auton öljyt pitää vaihtaa joka tapauksessa, he tarkistavat renkaiden suunnan ja aurauskulmat. He myös tarkistaa muut kriittiset toiminnot autossasi, jos sinun täytyy korjata muita kiinteitä osia. Nämä yhteenlaskettujen varotoimien avulla voidaan säästyä kalliilta korjauksilta.

Lisää tietoa moottorin öljynvaihdosta, osoitteessa: https://vianor.fi/