Mitä Ovat Nastarenkaat?

 nastarengas

Nastarenkaat ovat parhaat renkaat silloin, kun ulkona on niin kylmä, että tiet jäätyvät. Ne on valmistettu erityisesti kylmää kautta ajatellen, joten ne eivät petä sinua huonollakaan säällä tai äärimmäisissä ajo-olosuhteissa. Ne erottuvat nastattomista talvirenkaista siten, että niiden pysähtymiskyky on parempi jäisillä teillä. Niissä on metalliset osat, jotka tunnetaan nastoina. Nastat rikkovat jään pinnan muodostaen kitkaa ja tarjoten sujuvan ja turvallisen ajokokemuksen talvisilla teillä.

Jos olet joskus kokeillut ajamista kesärenkailla loskaisilla, märillä tai jäisillä talvisilla teillä, olet luultavasti samaa mieltä siitä, ettei se ole kovinkaan helppo tehtävä. Riskeeraat oman elämäsi ajamalla talviolosuhteissa ympärivuotisilla renkailla tai kesärenkailla. Käyttämällä nastarenkaita olet paljon paremmassa turvassa tien päällä, koska niissä on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Pystyt ajamaan mutkissa, kiihdyttämään ja jarruttamaan helposti. Nastarenkaat on suunniteltu tarjoamaan parempaa suorituskykyä esimerkiksi kiihdytettäessä, ajettaessa ylämäkeen tai tullessa mutkaan haastavissa talviolosuhteissa.

Tehokkaampi hidastaminen ja jarrutus ovat kaksi nastarengas eniten tavoiteltua hyötyä. Talvisten teiden liukkauden takia pysähtyminen voi olla hyvin haasteellista tavallisilla renkailla. Voit helposti päätyä ulos tieltä tai törmätä muihin tiellä liikkujiin, koska kesärenkaissa tai ympärivuotisissa renkaissa ei ole ominaisuuksia, joita tarvitaan talvisin parempaan jarrutuskykyyn. Nastarenkaat on suunniteltu siten, että ne käyttävät radiaalivoimaa ja auton painoa hyödykseen pidon parantamiseksi jäisillä talviteillä.

Nastarenkaat on myös vähemmän kitkaa optimaalisen liukumisen ja lukkojarrutuksen välillä. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että nastarengas on suunniteltu parantamaan lukkiutumattomien jarrujen jarrutusmahdollisuuksia. Kun käytät niitä haastavissa talviolosuhteissa, arvioit jarrutusmatkan luultavammin oikein. Kun painat jarrua, auto ei kulje kauan ennen pysähtymistä tai ala liukua jäisillä teillä ja aseta sinua vaaraan osumalla muihin ajoneuvoihin tai jalankulkijoihin.

Lisää tietoja nastarenkaista saat verkkosivuttamme vianor.fi vaikka heti.