Miksi Auton Huoltaminen On Tärkeää

Autohuolto

Auton ostaminen on suuri saavutus. Auton omistamiseen liittyy kuitenkin monia vastuita, joihin kannattaa valmistautua. Jotta ajoneuvo palvelisi sinua ilman ongelmia, se tulee viedä autohuoltoon tarkistettavaksi aika ajoin. Tätä et voi välttää, vaikka ostaisit upouuden auton. Riski auton hajoamiselle ja suurille korjauskustannuksille on varsin suuri, mikäli et käytä autoa säännöllisesti huollossa.

Säännöllisen autohuollon välttäminen ajatellen, että säästät siten rahaa, on vääränlaista taloudenpitoa, jota ei kannata edes ajatella. Odottamaton kuluminen, jolle auto ajettaessa altistuu, vaatii vähäistä huoltoa, joka ei ole kovin kallista säännöllisessä huollossa tehtynä. Jos et vie autoa säännöllisesti huoltoon, pienet ongelmat voivat nopeasti pahentua ja muuttua suuriksi ongelmiksi, jotka edellyttävät kalliita korjaustoimenpiteitä ja varaosien hankintaa.

Autosi huolto-ohjelma riippuu muutamista asioista, kuten valmistajasta, iästä sekä auton ajokilometreistä. On kahdenlaisia huoltoja, joita useimmissa autoissa tarvitaan: välihuollot ja täyshuollot. Välihuoltoon kuuluu muun muassa moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto sekä pyörän pulttien vääntömomentin tarkistus riippuen ajoneuvon ajokilometreistä sekä valmistajan määrittelystä. Autohuolto, johon autosi viet, tarkistaa myös rengaspaineet ja säätää sitä tarvittaessa, lisää kytkinnestettä sekä varmistaa, että jarrut toimivat asianmukaisesti. Myös muut ajoneuvon osat tarkistetaan, ja jos niitä on tarpeen vaihtaa, sinulle ilmoitetaan asiasta.

Täyshuolto sisältää kaikki välihuollon toimenpiteet sekä joitakin lisätarkistuksia ja -täydennyksiä. Ilmansuodatin tarkistetaan ja vaihdetaan sen käytön ja mittarilukeman perusteella. Muita täyshuollon aikaisia lisätestejä ja -täydennyksiä ovat esimerkiksi jäähdytysnesteen tai jäätymisenestoaineen vahvuus, kytkimen ja vaihdelaatikon nesteet, akkujen tarkistus sekä akseli- tai vaihteistoöljyt.

Lisää tietoja autohuollosta löydät verkkosivulta https://vianor.fi/www.company.com vaikka heti.