Pohdittavia asioita kesärenkaita ostettaessa

kesärengas

Kesärenkaat tarjoavat paremman ajokokemuksen kesällä verrattuna ympärivuotisiin renkaisiin. Jos olet epäileväinen kesärenkaiden hankinnan suhteen, kannattaa päästä yli peloistaan ja hankkia ne, koska niistä saa paljon hyötyä. Paitsi että ne parantavat mukavuutta kuumilla kesäteillä ajettaessa, ne myös lisäävät turvallisuutta. Jos asuinalueellasi on jäiset talviolosuhteet ja kuumat kesät, kannattaa hankkia erikseen kesärenkaat ja talvirenkaat. Erityiset renkaat molemmille vuodenajoille erikseen vähentää tarvetta renkaiden ajoittaiselle uusimiselle.

Ennen kuin alat hankkia kesärenkaita verkossa tai alueesi rengasliikkeistä, kannattaa harkita muutamia asioita. Ensinnäkin on varmistettava, että tiedät tarvitsemiesi renkaiden koon. Helpoin tapa selvittää ajoneuvosi renkaat oikea koko on tarkistaa nykyisten renkaidesi sivuseinämät. Renkaiden koko on kirjoitettuna sinne. Voit tarkistaa myös ovenpielen tai ajoneuvosi mukana tulleen käyttäjän käsikirjan, tieto renkaiden oikeasta koosta löytyy myös niistä. Väärän kokoisten renkaiden ostaminen ei kannata, koska ne vaikuttavat negatiivisesti autosi suorituskykyyn.

Toinen asia, jota kannattaa harkita ennen kesärenkaiden hankintaa, on asennatko ne itse vai palkkaatko ammattilaisen asentamaan ne puolestasi. Jos et asenna renkaita itse ja hankit ne verkosta, kannattaa tarkistaa niiden toimitustapa ja löytyykö alueelta ammattilainen, jolta voit pyytää apua. Tällöin sinun ei tarvitse huolehtia renkaiden asennuksesta, kunhan sinulla on oikeat työkalut niiden kiinnittämiseen.

Lopuksi kesärengas hankittaessa sinun on otettava huomioon, kuinka monta kilometriä ajat vuosittain. Jos esimerkiksi ajat 30 000 kilometriä vuodessa, renkaiden ostaminen 80 000 kilometrille ei ole hyvä ajatus. Jos et tiedä miten tarkistaa renkaan kilometrilukema, varmista että pyydät asiantuntijan apua.

Autamme sinua ostamaan oikeanlaiset kesärenkaat, vieraile sivuillamme osoitteessa https://www.vianor.fi/.