Miksi kesärenkaat toimivat hyvin kuumissa olosuhteissa

 

Kesarenkaat

Kuumat sääolosuhteet kesällä vaativat joitain muutoksia mukavaan elämään. Yksi muutoksista on kesärenkaiden hankkiminen. Vaikka se ei ole pakollista, kesärenkaat auttavat merkittävästi, jos alueellasi on hyvin kuumat kesät. Kesärenkaat on suunniteltu olemaan nopeita ja ketteriä. Ne antavat autolle nopeamman reagoinnin sekä paremmat kaarreajo- ja jarrutusominaisuudet. Erityinen kumiseos ja kulutuspintakuvio antavat paremman pidon lämpimillä ja kuivilla teillä.

On sitten paahtavan kuuma, sataa rankasti, tai tie on hieman kostea, kesärenkaat tarjoavat hyvän toimintakyvyn, koska ne on optimoitu juuri näitä olosuhteita ajatellen. Ne on valmistettu kumiseoksesta, johon kuuluu kumia ja täyteainetta sekä tahmeita lisäaineita paremman pidon saavuttamiseksi märissä olosuhteissa. Se myös tarjoaa tarpeeksi jäykkyyttä, jotta renkaat toimivat ja pitävät muotonsa myös kelin muuttuessa erittäin kuumaksi. Kun ajat kuumalla päällysteellä, kesärenkaiden pyörimisvastus pidetään alhaisimmillaan.

Kun katsot kesärenkaiden kulutuspintaa tarkemmin, huomaat että urat ovat matalampia ja suorempia verrattuna talvirenkaisiin, jokakelin renkaisiin ja ympärivuotisiin renkaisiin. Kesärenkaissa on myös kiinteät sivu-urat, jotka saavat aikaan sen, että enemmän kumia on tietä vasten. Tällöin ajoneuvon vakaus lisääntyy mutkissa ajettaessa, jarruttaessa tai kiihdytettäessä. Kun ajat nopealla ja kuivalla tiellä, ja jarrutat äkkiä, et joudu luisuun ja ajaudu ulos tieltä näiden ominaisuuksien ansiosta.

Kesarenkaat on yksisuuntainen ja epäsymmetrinen kulutuspintakuvio, joten vaihtoehdot sen pyörimiseen vaikuttamiseen ovat rajalliset. Ainoa minkä voit tehdä, on vaihtaa auton eturenkaat keskenään. Näin tekemällä vähennät kulumisen epätasaisuutta ja teet autostasi turvallisemman. Kesärenkaiden huono puoli on siinä, että niissä ei ole yhtään pitoa talvella. Talven varalta kannattaa varastossa olla sarja talvirenkaita valmiina asennettavaksi.

Lisää tietoja kesärenkaista löydät vierailemalla sivullamme osoitteessa vianor.fi vaikka heti.