Säännöllisen renkaiden huollon hyödyt

auton huoltopalvelut

Säännöllinen renkaiden huolto on välttämätöntä, jotta saat renkaistasi kaiken irti. Sen lisäksi että säännöllisesti huolletuilla renkailla on turvallisempaa ajaa, ajoneuvosi on myös helpommin hallittavissa ja polttoainetaloudellisuus parempi. Pitkällä aikavälillä saatat myös säästää jonkin verran huollattamalla renkaat säännöllisesti. Ne pitää viedä huoltoon, vaikka kaikki näyttäisikin päällisin puolin olevan kunnossa. Siten estät pieniä ongelmia kehittymästä vakaviksi ongelmiksi, jotka vaativat kalliita korjaustoimenpiteitä.

Miten sitten tarkalleen ottaen hyödyt renkaiden huollosta? Jos olet autoillut jonkin aikaa, tiedät että renkaat kuluvat epätasaisesti lämpötilan, maaston ja ajotapojen vuoksi. Säännöllinen renkaiden tarkistus auttaa tasapainottamaan kulumista ja sen avulla voi estää monia muita ongelmia. Renkaat kuluvat tietyllä tavalla, kun sama rengas pyörii samaan suuntaan useiden kilometrien matkan. Renkaiden tarkistuksessa renkaiden paikkoja vaihdetaan, jolloin vältetään säännönmukainen epätasainen kuluminen.

Säännöllinen auton huoltopalvelut lisää myös ajoneuvosi suorituskykyä. Renkaat kantavat päävastuun auton hallittavuudesta. Huoltamalla renkaat saat uudet kulutuspinnat, jotka tarraavat paremmin lumella ja märillä teillä. Renkaiden kierrättämisen jättäminen tekemättä voi johtaa kulumisen epätasaisuuteen, mikä puolestaan voi johtaa ajoneuvon tasapainon heikkenemiseen.

Toinen hyöty säännöllisestä rengashuollosta on parempi polttoainetalous. Kun renkaat pyörivät säännöllisesti, ajoneuvon liikuttamiseen tarvittava voima pienenee.  Tämä johtuu siitä, että renkaiden kuluminen on jakautunut tasaisemmin ja renkaiden sekä tien pinnan välinen kitka pienenee. Tämä puolestaan johtaa parempaan vakauteen ja pitoon. Kaikki tämä auttaa moottoria käymään tasaisesti ja tehokkaasti, mikä vähentää sen polttoainekulutusta.

Täältä löydät lisätietoja säännöllisen rengashuollon hyödyistä, käy yrityksemme Vianor verkkosivuilla vaikka heti.