Iskunvaimentimien edut

auton huollot

Iskunvaimentimet ovat erittäin tärkeä osa autoasi. Ne ovat erittäin tärkeässä roolissa tarpeettoman pomppimisen vähentämiseksi ajoneuvon ollessa liikkeessä. Ajettaessa kuoppien tai töyssyjen yli asiaa ei edes juuri huomaa, jos autossasi on hyvät iskunvaimentimet. Matkanteko tuntuu paljon mukavammalta, myös silloin, kun ajat haastavissa olosuhteissa. Iskunvaimentimet voivat myös auttaa välttämään liikenneonnettomuuksia varmistamalla, että ajoneuvosi renkaat pysyvät maata vasten.

Kun iskunvaimentimet on asennettu oikein, ne tarjoavat kolme merkittävää etua: turvallisuuden, vakauden ja mukavuuden. Useimmille ajoneuvon omistajille turvallisuus tarkoittaa ajamista suositellulla nopeudella sekä turvavyön käyttöä. Mutta näiden kahden asian jälkeenkin voit olla vielä alttiina onnettomuudelle, jos autossasi ei ole toimivaa jousitusjärjestelmää. Jousitus tarjoaa vakautta ohjaukseen sekä varmistaa, että auto on turvallinen tien päällä. Iskunvaimentimien ansiosta autosi ei ajaudu pois tieltä tai ole vaikea pysäyttää tuulisena päivänä.

Ajoneuvon vakaus on toinen tärkeä asia, johon iskunvaimentimet vaikuttavat. Ne parantavat kitkaa tienpinnan ja renkaiden välillä, mikä puolestaan parantaa ajoneuvon vakautta tiellä. Kun ajat tiellä, jossa on kuoppia, töyssyjä tai muita ongelmia, iskunvaimentimet auttavat ajoneuvoa pitämään vakautensa. Ilman niitä pyörien pystysuora energia siirtyisi suoraan ajoneuvon runkoon ja asettaisi sinut alttiiksi onnettomuudelle.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, iskunvaimentimet takaavat sinulle mukavamman ajonautinnon myös haastavammilla teillä. Ne vähentävät tien epätasaisuudesta johtuvien värähtelyliikkeiden voimakkuutta. Ilman iskunvaimentimia ajaminen huonopintaisilla tai asfaltoiduilla mutta pomppuisilla teillä, olisi hyvin vaikeaa. Hyvien iskunvaimentimien puuttumisen tunnet kipuna kehossasi.

Lisää tietoja iskunvaimentimien hyödyistä löydät verkkosivuiltamme osoitteessa www.vianor.fi.