Tärkeitä rengashuoltoja

Renkaat ovat erittäin tärkeä osa ajoneuvoa. Ne kirjaimellisesti kantavat ajoneuvoa ja suuressa määrin määrittelevät turvallisuutesi ja mukavuutesi tien päällä. On tärkeää varmistaa, että renkaat ovat hyvässä kunnossa. Jos et huolla renkaita säännöllisesti, lisäät mahdollisuuksiasi joutua onnettomuuteen. Silloin ei vaarannu ainoastaan ajoneuvon turvallisuus, vaan myös ajoneuvon käyttäjien turvallisuus ja jopa henki.

Tärkeä rengashuollon palvelu, jota ei pidä jättää huomiotta, on ohjauskulmien säätö. Säätö estää renkaiden muuttumisen epäsymmetrisiksi. Se myös vähentää kulutuspinnan kulumista. Ajaessasi saatat osua kuoppaan tai ajaa autoosi ulkonevaan esineeseen, jolloin renkaiden ohjauskulmat saattavat vinoutua. Kun pyörien ohjauskulmat ovat kunnossa, renkaat toimivat käsittelyn ja tehokkuuden suhteen siten kuin ne on suunniteltu toimimaan. Voit ajaa mukavasti ja riski joutua liikenneonnettomuuteen viallisten renkaiden vuoksi vähenee merkittävästi.

Toinen tärkeä ja usein tarvittava huolto on rengaspaineen tarkastus. Huolto varmistaa, että renkaisiin ei muodostu sisäistä lämmönkasvua, joka johtaa epätaloudelliseen polttoainetalouteen. Jos rengaspaineet eivät ole kunnossa, voit joutua onnettomuuteen, koska ajoneuvon käsittely vaikeutuu. Rengaspaineen tarkastuksessa varmistetaan, että renkaat on asianmukaisesti täytetty. Jos rengaspaineet ovat liian alhaiset, renkaat kuluvat kulutuspinnan reunasta, kun taas liian suuri rengaspaine kuluttaa rengasta kulutuspinnan keskeltä. Kun rengaspaineita tarkastetaan ja säädetään, varmista aina, että toimenpiteessä käytetään asianmukaisia laitteita.

Renkaiden tasapainotus on rengashuolto, jota ei myöskään pidä sivuuttaa. Se vähentää tärinän määrää ja siten renkaiden kulumista. Jos ajoneuvon renkaat ovat epätasapainossa, sen ajaminen voi aiheuttaa suuria ongelmia auton ohjaukseen ja jousitukseen. Renkaiden tasapainotus parantaa myös ajoneuvon käsiteltävyyttä. On erittäin tärkeää tarkastaa myös renkaan urasyvyys, koska se vähentää renkaiden kulumista tiellä.

Lisää tietoja tehtävistä rengastarkastuksista saat vierailemalla sivullamme http://www.vianor.fi