Asioita, joita pitää tarkastaa halpoja renkaita ostaessa

Uusien korvaavien renkaiden osto on asia, joka pitäisi ottaa erittäin vakavasti. Koska renkaat ovat erittäin iso osa auton turvallisuutta, ei kannata tehdä hätiköityä päätöstä ja ostaa autoosi huonot tai vääränlaiset renkaat. Jos budjettisi on tiukka, saatat joutua ostamaan halvat renkaat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että renkaiden laadusta kannattaisi tinkiä. Tärkeintä on löytää mahdollisimman hyvät renkaat hinta-laatusuhteeltaan.

Jotta et ostaisi halpoja renkaita, jotka eivät ole laadukkaat ja eivät pidä autoasi tien päällä, on olemassa muutamia asioita, joita kannattaa tarkastaa. Ensimmäinen asia on renkaiden ikä. Vaikka haluaisit olla kuinka ekonominen, halpojen ja käytettyjen renkaiden osto ei ole ollenkaan hyvä idea. Jos renkaassa on halkeamia kulutuspinnassa tai sivuseinämissä, älä osta niitä. Käytettyä rengasta ei kannata muutenkaan ostaa, jos se on yli viisi vuotta vanha. Helpoin tapa tarkistaa renkaan ikä on tarkistaa sen tunnusnumero sivuseinämästä.

Toinen asia, mikä kannattaa tarkistaa halpoja renkaita ostaessa, on urasyvyys. Renkaan osto, jossa pieni tai kulunut urasyvyys, ei ole kannattavaa, koska se saattaa puhjeta tai pettää yllättävän nopeasti. Paras tapa mitata renkaan urasyvyys on kahden euron kolikolla. Aseta vain kolikko renkaan uraan. Jos kahden euron kolikon hopeinen osuus nousee rengasurasta kuviopalan yläpuolelle, tiedät, että rengas on silloin liian kulunut tai ura liian matala.

Katso myös renkaasta, onko siinä paikkoja tai muuta vahinkoa. Jos rengasta on korjattu monta kertaa, sitä ei missään nimessä kannata ostaa. Vaikka rengasta olisikin huollettu, on silti aina iso riski ostaa ne, jos niissä on isoja reikiä tai halkeamia sivuseinämän lähellä. Katso myös renkaista onko niissä kulunutta kumia tai renkaan sisäisiä vaijereita näkyvissä. Kannattaa siis ostaa uudenveroiset renkaat.

Lisää asiaa halvoista renkaista ja aiheesta löydät täältä https://vianor.fi/