Asioita, joita kannattaa miettiä, kun valitset iskunvaimentimia

Jos omistat auton, on olemassa muutamia asioita, joita saatat joutua lisäämään tai vaihtamaan siihen, jotta sen suorituskyky parantuisi. Yksi näistä asioista on iskunvaimentimien vaihto tai lisääminen. Ne ovat keskeinen osa auton jousitusjärjestelmää ja tarjoavat mukavuutta matkustajille töyssyisillä teillä. On tärkeää varmistaa, että autossasi on laadukkaat iskunvaimentimet, jotta auto ei pomppisi niin paljon. Iskunvaimentimet kontrolloivat auton jousia ja jousitusjärjestelmää.

Kun valitset iskunvaimentimia autoosi, on olemassa asioita, jotka kannattaa pitää mielessä. Tärkein näistä on se, missä ajo-olosuhteissa ajaminen pääosin tapahtuu. Jos ajat vaikea-ajoisilla teillä, kuten lumella, soralla tai mudalla, kannattaa valita sellaiset yksiputkiset iskunvaimentimet, joka toimii kaasulla. Tämänlaiset iskunvaimentimet tarjoavat tarvittavan iskun vaimennuksen, jota tarvitaan töyssyisillä teillä. Jos kuitenkin ajat enimmäkseen tasaisilla asfalttiteillä, kannattaa hommata sellaiset iskunvaimentimet, joissa on kaksi putkea ja matala kaasupaine.

Ajo-olosuhteiden lisäksi toinen asia, mikä kannattaa pitää mielessä, on hinta. Tämä on erittäin tärkeää, varsinkin on suositeltavaa, että iskunvaimentimien vaihto suoritetaan muutaman vuoden välein. Iskunvaimentimien tyyppi vaikuttaa sen hintaan suuresti. Normaalisti, mallit jotka käyttävät kaasua maksavat enemmän kuin mallit, jotka käyttävät jousitusnestettä. Yksiputkiset korkean paineen iskunvaimentimet maksavat myös enemmän kuin kaksiputkiset matalan paineen iskunvaimentimet.

Kannattaa myös miettiä iskunvaimentimien materiaalia, josta se on valmistettu. Kaksi yleisintä materiaalia, joista iskunvaimentimet on tehty, ovat alumiini ja teräs. Alumiiniset iskunvaimentimet ovat kalliimpia teräksisiin iskunvaimentimiin verrattuna, mutta ne ovat myös paljon kevyempiä ja niissä on enemmän säädettäviä ominaisuuksia. Jos etsit tasaisempaa ajoa, kannattaa ehdottomasti valita alumiiniset iskunvaimentimet. Teräksiset iskunvaimentimet ovat vähemmän säädettäviä ja halvempia kuin alumiiniset. On kuitenkin oma päätöksesi, minkä materiaalin haluat.

Löydät täältä lisää informaatiota iskunvaimentimista https://vianor.fi/autohuollot/iskunvaimentimet/